O YETTELU O NAMA USLOVI KORIŠĆENJA USLOVI KORIŠĆENJA ROMING DODATAKA EVROPA
 

Uslovi korišćenja roming dodataka Evropa


Tarifni dodaci Evropa važe u svim evropskim zemljama (izuzev na teritoriji Zapadnog Balkana): Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bugarska, Češka republika, Danska (uključujući i Grenland i Farska ostrva), Estonija, Finska, Francuska, Gibraltar, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Island, Italija, Kipar, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Moldavija, Monako, Norveška, Nemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija (uključujući ostrva Gernzi, Džerzi i Man).


Ovi dodaci važe isključivo u terestrijalnim GSM mrežama, ne važe u mrežama satelitskih operatora koji svoje usluge pružaju na brodovima i u avionima (MCP, EPIC i Aeromobile).


Evropa 1 GB 7 dana nudi 1 GB internet saobraćaja tokom 7 dana (168 sati od trenutka aktivacije).


Aktivacija ovog tarifnog dodatka je moguća na sledeće načine:

  • putem Yettel aplikacije
  • besplatnim pozivom direktnog USSD koda *136*1#
  • putem Biznis portala (za pravna lica)
  • pozivom ka Call centru
  • u Yettel prodavnici

Ako iskoristite celu kvotu od 1 GB internet saobraćaja pre nego što istekne vremensko važenje dodatka (168h od trenutka aktivacije), dalje korišćenje interneta će biti onemogućeno sve do isteka vremenskog važenja dodatka.


Ovaj dodatak ima prioritet u potrošnji u odnosu na druge roming dodatke ili saobraćaj iz paketa koji može da se koristi u romingu. U slučaju da potrošite saobraćaj iz dodatka pre isteka važenja, a želite da nastavite sa korišćenjem interneta u romingu sa roming tarifom koja je aktivna na broju ili sa korišćenjem saobraćaja iz nekog drugog dodatka, potrebno je da deaktivirate dodatak putem Yettel aplikacije ili besplatnim pozivom na *136*21#.


Dodatak možete aktivirati više puta, a dodeljeni saobraćaj se sabira i važi 168 sati od momenta poslednje aktivacije dodatka.


Nakon isteka vremenskog važenja dodatka, bez obzira na to da li ste iskoristili kvotu od 1 GB ili ne, internet saobraćaj u romingu se tarifira u skladu sa roming tarifom koja je aktivna na broju.


Ukoliko imate aktivan dodatak Evropa 1 GB 7 dana i otputujete u neku zemlju koja nije pokrivena ovim dodatkom, internet saobraćaj u romingu se tarifira u skladu sa roming tarifom koja je aktivna na broju.


Evropa 3 GB 15 dana nudi 3 GB internet saobraćaj tokom 15 dana (360 sati od trenutka aktivacije). Može se aktivirati više puta, a saobraćaj iz dodatka sabira se i važi 360 sati od momenta poslednje aktivacije. Aktivacija ovog dodatka moguća je na iste načine kao i za dodatak koji traje 7 dana. USSD kod za aktivaciju dodatka je *136*3#, a kod za deaktivaciju je *136*23#.


Evropa 25 minuta 7 dana i Evropa 50 minuta 15 dana nude minute koje možete iskoristiti za dolazni i odlazni saobraćaj u navedenim zemljama. U zemljama Zapadnog Balkana saobraćaj iz dodataka može se koristiti samo za pozive ka trećim zemljama.


Dodatke možete aktivirati na sledeće načine:

  • putem Yettel aplikacije
  • besplatnim pozivom direktnog USSD koda *136*25# (25 minuta 7 dana) ili *136*50# (50 minuta 15 dana)
  • putem Biznis portala (za pravna lica)
  • pozivom ka Call centru
  • u Yettel prodavnici