O YETTELU O NAMA UPRAVA

Share this:

 

Mike Michel

Generalni direktor (Chief Executive Officer)

 
 
 

Majk Mišel (Mike Michel) je generalni direktor Telenora i predsednik Saveta stranih investitora. Stupio je na dužnost generalnog direktora Telenora u Srbiji 8. oktobra 2018. godine. Pre nego što se pridružio Telenoru Srbije, bio je na poziciji izvršnog direktora marketinga u telekomunikacionoj kompaniji Banglalink u Bangladešu. Takođe, Mišel je bio izvršni direktor marketinga u Telenoru Mađarske, i potpredsednik upravljanja brendovima u Telenor grupi u Norveškoj.

Mišel poseduje više od dvadeset godina iskustva na rukovodećim pozicijama u globalnim telekomunikacionim kompanijama  u regionu, Severnoj Americi i Aziji. Radio je na različitim rukovodećim pozicijama u Češkoj, Srbiji, Crnoj Gori i Mađarskoj. U Srbiji i Crnoj Gori proveo je pet godina, tokom kojih je vodio timove u oblasti komercijale i biznisa. 

Diplomirao je ekonomiju na kanadskom univerzitetu „Sajmon Frejzer".
 

 

Saša Filipović

Izvršni Komercijalni direktor (Chief Commercial Officer)

 
 
 

Saša se Upravi Telenora Srbije pridružio 1. januara 2018. Prethodno je u Telenoru Bugarske obavljao funkciju izvršnog direktora Komercijale od 2013, gde je tokom 2017. služio i kao vršilac dužnosti generalnog direktora.

Pre nego što se pridružio bugarskom timu, Saša je bio na poziciji izvršnog direktora Strategije u Telenoru Srbije. Široko iskustvo stekao je na brojnim vodećim pozicijama u oblasti komercijale.

Saša je diplomirao Menadžment na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Oženjen je i ima dvoje dece. 

 

 

Vanja Stanković

Izvršni direktor Finansija (Chief Financial Officer)

 
 
 

Vanja dolazi sa pozicije direktorke Kontorlinga i rizika. Karijeru u Telenoru započela je pre deset godina i bila na nekoliko vodećih pozicija u sektoru Finansija.

Pre toga,  radila je u Sektoru finansija Philip Morris-a.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i sertikovani je član ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) i  EMBA (Executive Master of Business Administration).

 

 

Saša Leković

Izvršni direktor Tehnike (Chief Technology Officer)

 
 
 
Leković se Upravi Telenora Srbije pridružio 1. oktobra 2018.  U Telenor Srbije dolazi iz Kazahstana, gde je radio kao izvršni direktor Tehnike  i informacionih tehnologija (CTIO) u kompaniji KCELL, članici Telia grupe i vodećem mobilnom operatoru u zemlji, sa više od 10 miliona korisnika.

 Pre toga, Leković je radio u Telekom Srbija grupi (koja obuhvata poslovanje u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini), na poziciji  Savetnika  Upravnog odbora od 2012. do 2015. godine i bio odgovoran za razvoj tehnike, tehnologije i usluga, kao i transformaciju mreže. Unutar Telekom Srbija grupe, Leković je bio i na pozicijama izvršnog direktora Tehnike (2008-2012), i izvršnog direktora Strategije i transformacije (2007-2008).  U tom periodu, vodio je i EU firmu Telekoma Srbije registrovanu u Amsterdamu, koja je vlasnik međunarodne IP MPLS mreže  koja povezuje 12 glavnih evropskih centara za razmenu interneta i kroz koju se istovremeno obavljaju međunarodne VPN usluge kao wholesale Internet poslovanje kompanije. 

Leković je proveo i četiri godine u Telekomu u Crnoj Gori (2001-2005) kao Izvršni direktor transformacije i informacionih tehnologija.
Leković poseduje Master diplomu elektrotehničkih nauka, koju je stekao na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Govori engleski i ruski jezik.


 

 

Nemanja Žilović

Izvršni direktor Strategije i transformacije (Chief Strategy and Transformation Executive Officer)

 
 
 

Nemanja se pridružio kompaniji 2003. i bio na brojnim pozicijama u Sektoru marketinga.

On je marketinški profesionalac sa bogatim iskustvom u oblasti telekomunikacija − bio je na poziciji direktora marektinga za privatne korisnike (Consumer Marketing Director) od 2013. do 2016. i napredovao kroz niz funkcija u Telenoru Crne Gore i Telenoru Srbije.

Nemanja ima diplomu Akademije umetnosti u Beogradu sa zvanjem producent umetnosti i medija (izjednačeno sa master studijama).

 

 

Goran Vasić

Izvršni direktor Korporativnih poslova (Chief Corporate Affairs Officer)

 
 
 

Goran se pridružio Upravi Telenora Srbije u junu 2021. godine. Prethodno je bio strateški savetnik kompanije, radeći na strateškim razvojnim projektima od 2019. godine. Goran ima bogato iskustvo u telekomunikacionom sektoru, tehnici i odnosima sa vladom.

Goran ima više od 25 godina iskustva u razvoju novih poslovanja i tržišnog širenja telekomunikacionih organizacija velikog rasta. Radio je za Lucent na Tajlandu, Tajvanu i Australiji. Takođe je radio za Ericsson u Izraelu, SAD-u i Meksiku. Između ostalih rukovodećih funkcija, bio je generalni i tehnički direktor kompanije SBB i izvršni direktor Korporativnih poslova u Telenoru Srbije sedam godina (od 2008. do 2015.)

Goran poseduje master diplomu iz oblasti telekomunikacija Univerziteta u Novom Sadu i poslovna škole COTRUGLI (MBA). Pohađao je program korporativnih finansija Londonske poslovne škole. Oženjen je i ima dvoje dece.

 

 

Nevena Stefanović

Izvršna direktorka Ljudskih resursa  (Chief Human Resources Officer) 

 
 
 

Nevena ima više od 14 godina iskustva u oblasti mobilnih telekomunikacija.

Pridružila se kompaniji 2002. i bila je na brojnim pozicijama u sektorima tehnologije, marketinga, strategije i komunikacija.

Nevena je diplomirala telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. (Master studije po Bolonjskoj deklaraciji)  i magistrirala poslovnu administraciju u marketingu, MBA, na Univerzitetu u Šefildu (2008).